اخراج کارگران اعتصابی با اتهام "اخلال در پروژه های ملی"

همانطور که در اطلاعیه حزب در تاریخ 12 آبانماه اشاره کردیم، 1000 کارگر پروژه ای فازهای 15 و 16 و 17 و 18 پالایشگاههای گاز عسلویه در اعتراض به عقب افتادن چهار ماه دستمزد و اخراج دستجمعى، روز سه شنبه 10 آبانماه دست به اعتراض و اجتماع مقابل درب فازهای 16 و 17 زدند. در جریان این اعتراض تعدادی از کارگران را به جرم "اغتشاش" دستگير کردند. کارگران در روز دوشنبه 9 آبان در فازهاى 1 و 6 و 17 با اعتصاب در شکل کم کاری اعتراض کردند و بدنبال دستگیری دوستانشان در روز سه شنبه 10 آبانماه، روز چهارشنبه 11 آبان مجددا بیرون پالایشگاه تجمع کردند. کارفرما دلیل اخراج دستجمعی را تعطیلی پروژه بدلیل کمبود بودجه و نپرداختن حقوق کارگران را بدلیل عدم دریافت پول از طرف قرارداد عنوان کرده بود.

در همان سه شنبه شب 10 آبانماه و بدنبال مقادیری وعده و تهدیدهای فراوان، نیروهای امنیتی 30 نفر از کارگران را دستگیر میکنند. کارگران میگویند ما فقط دستمزدهایمان را میخواهیم و مخالف اخراج دستجمعی هستیم. در پاسخ به کارگران میگویند اعتصاب یعنی "اغتشاش"، یعنی "اخلال در پروژه های ملی"، یعنی "بخطر انداختن پروژه ها"!

این کارگران همراه دوستانشان یعنی همان جمعیت هزار نفره و در متن دعواهای شرکت سپانیر وابسته به سپاه و شرکت پارس جنوبی وابسته به باندهای دیگر حکومتی برسر تصاحب قراردادها و مسائل مالی اخراج شده بودند. اما از دستگیر شدگان مضاف به اخراج برای آزاد شدن از زندان تعهد کتبی میخواهند. مضمون تعهد اینبوده که بار دیگر در هیچ تجمع کارگری شرکت نکنند و در محل کار به کارفرما اعتراض نکنند. اما در این تعهد همین اتهام یعنی "اخلال در پروژه های ملی" را بعنوان "دلیل اخراج" قید کردند. کارگران گرسنه و زندانی هم که نگران خانواده و هزار گرفتاری دیگر هستند ناچارا زیر ورقه کذائی تعهد را امضا میکنند و آزاد میشوند. به بقیه کارگران هم که چهار ماه حقوق طلب دارند گفتند حقوق بی حقوق! و وعده دادند که "بعدا تسویه حساب میکنیم". کارگران به اجتماع و اعتراض شان پایان دادند به دو دلیل: اولا اخراج شدند و دست شان به جائی بند نیست و فشاری نمیتوانند وارد کنند. ثانیا با پرونده ای که برای دوستانشان درست کردند و کار مجدد پیدا کردن را عملا برایشان سخت کرده اند، از ترس اینکه چیزی در پرونده شان نوشته نشود فعلا سکوت کردند.

اين کارگران پروژه ای در اختيار صنايع انرژى و شرکت پيمانى سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم الانبيا بودند. مدیر عامل شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر سردار غلامحسین خواجه علی است. این شرکت از جمله پروژه ساخت فازهای 15 و 16 را در قرارداد با شرکت نفت و گاز پارس جنوبی بعهده داشته که بدلیل دعواهای درون حکومتی و ظاهرا بدلیل عدم تامین بودجه از بانک صنعت و معدن و عدم موافقت با تامین بودجه از طریق برداشت از حساب ارزی و همینطور بهانه تحریمهای اقتصادی از ادامه پروژه پا پس کشیده است. حقوق کارگران پروژه ای بنا به سطح تخصص و دانش فنی بين ٣٠٠ الى ۶٠٠ هزار تومان بوده است.

 

مرگ بر جمهوری اسلامی !
آزادی٬ برابری٬ حکومت کارگری !
زنده باد جمهوری سوسیالیستی !

حزب اتحاد کمونیسم کارگری
11 آذر 1389 – 2 دسامبر 2010